BEVOEGDHEDEN

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

Bouwhistorisch onderzoek Sint-Michielskasteel

cultuur

De gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver keurde op maandag 3 oktober 2005 het bestek goed voor het bouwhistorisch onderzoek van het Sint-Michielskasteel en de conciŽrgewoning. Een bouwhistoricus moet aan de architecten advies uitbrengen voor de opmaak van de restauratieplannen. Van het laat 18de eeuwse gebouw zijn geen plans bewaard gebleven. Ook het precieze bouwjaar en de architect zijn niet bekend. Met dit onderzoek zal de oorspronkelijke bepleistering en kleur nagegaan worden, zal bekeken worden wat er verscholen zit achter de valse wanden en plafonds en tot slot zal er een grondige studie gemaakt worden over het waardevolle art-deco-interieur op het gelijkvloers.

eric gallery