BEVOEGDHEDEN

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

Cultuurdatabank

cultuur

De Vlaamse overheid ontwikkelde een cultuurdatabank en een cultuursite (“Cultuurwijzer”) voor het brede publiek. Wie culturele informatie zoekt, wordt op zijn wenken bediend. Elke organisatie, vereniging of particulier zal rechtstreeks zijn eigen activiteit kunnen invoeren in de databank. Binnenkort kan u ook culturele informatie over Sint-Katelijne-Waver op deze cultuurdatabank terugvinden.

Het doel van deze cultuurdatabank is het beter bereikbaar maken van alle basisinformatie over het culturele aanbod in Vlaanderen. De Cultuurdatabank is een online databestand waarop u (op termijn) het volledige culturele aanbod van Vlaanderen kunt terugvinden. Iedereen kan rechtstreeks in de Cultuurdatabank activiteiten ingeven. Daarnaast zal de databank ook bestaande databanken aan elkaar koppelen. De Cultuurdatabank zal gegevens leveren voor tal van comunicatiekanalen zoals de gemeentelijke webstekken, plaatselijke media, informatiebalies, mobiele telefonie, digitale televisie, mobiele telefonie, … Een eigen communicatiekanaal van de Cultuurdatabank is de webstek van “CultuurWijzer”, die alle informatie samen brengt. De gebruiker ziet in één oogopslag welke activiteiten er op een bepaalde datum plaatsvinden in zijn gemeente of daarbuiten. Voor elke activiteit kunt u meer informatie krijgen over bijvoorbeeld de plaats, organisatie, speellijst, reservaties, uurregeling en kaartenverkoop.

eric gallery