BEVOEGDHEDEN

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

Erfgoedpublicatie

cultuur

Het was al een tijd geleden dat er nog een erfgoedpublicatie verschenen was, die de volledige gemeente Sint-Katelijne-Waver belichtte. Eind jaren ’70 werd door Erf & Heem het fotoboek “Katelijne en Waver in ’t verleden” uitgegeven. Dit is nog steeds een waardevolle uitgave, maar een nieuwe drong zich stilaan op. Vandaar dat ik eind 2004 het initiatief nam om van start te gaan met een volledig nieuwe erfgoedpublicatie over de gemeente Sint-Katelijne-Waver.

Hiervoor kon ik een beroep doen op de kennis van een aantal deskundigen uit de eigen gemeente (o.a. uit de heemkundige kringen en de monumentencommissie). Voor de eindredactie en productie wordt in zee gegaan met Openbaar Kunstbezit in Vlaanderen, die deze uitgave opneemt in een reeks van kwaliteitsvolle erfgoedpublicaties in Vlaanderen. Naast het bouwkundig erfgoed in de gemeente is er ook aandacht voor een aantal bekende inwoners, verhalen,…
Tijdens het afsluitend weekend van de Open Monumentendag (september 2005) zal dit boek voorgesteld worden aan het publiek.

eric gallery