BEVOEGDHEDEN

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

Prijs voor culturele verdienste

cultuur

Op vrijdag 8 oktober vond in het Sint-Michielskasteel de jaarlijkse uitreiking plaats van de prijs voor culturele verdienste. Deze plechtigheid was traditiegetrouw gekoppeld aan de opening van de tentoonstelling voor amateurkunstenaars uit onze gemeente. Alfons De Bruyn sleepte de eerste prijs in de wacht voor zijn inzet op het vlak van geschiedenis en heemkunde. Een gedeelde tweede plaats was er voor 50-jarige toneelkring KT Streven en kunstenares Christiane Guérard.

Ikzelf had als schepen van cultuur het genoegen om tijdens de officiële opening van de tentoonstelling het gemeentelijk beleid inzake erfgoed en monumentenzorg toe te lichten, onder andere over de concrete plannen rond het Sint-Michielskasteel, Midzeelhoeve, het dorpsplein van Onze-Lieve-Vrouw-Waver, de schuur van de Schranshoeve, de voormalige abdij van Roosendael…
Voorzitter van de cultuurraad Karel Nijs sprak lovende woorden over de inspanningen van het gemeentebestuur inzake de zorg voor het culturele erfgoed.
Burgemeester Eddy Vercammen tenslotte lauwerde de deelnemers aan de tentoonstelling, die gedurende de twee weekends onverwacht veel bezoekers over de vloer kreeg.

eric gallery