BEVOEGDHEDEN

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

Week van de Groentestreek

toerisme

In april 1997 nam ik als schepen van toerisme het initiatief om Sint-Katelijne-Waver te promoten als “Hart van de Groentestreek”. In april van dat jaar vond de eerste “Dag van de Groentestreek” plaats in de (intussen afgebroken) veilinghal aan de Kempenarestraat. Wegens het onverhoopte succes, werd het vanaf 1998 de “Week van de Groentestreek”, intussen uitgegroeid tot één van de grootste toeristische evenementen uit de omgeving met in het totaal zo’n 5000 bezoekers.

Sindsdien werken we via een vast patroon: In de Mechelse Veilingen vindt de beurs voor streektoerisme “KorTweg” plaats en van daaruit vertrekken de wandelingen en de fietstocht. De leden van de 4 landelijke gilden die onze gemeente rijk is, organiseren telkens een opendeurdag in één van de tuinbouwbedrijven, waar ook de controleposten (met gelegenheidscafetaria) gevestigd zijn. Ook de Midzeelhoeve mag niet ontbreken als rustplaats. In het tweede weekend vindt het jaarlijkse proeven van voorjaarsgroenten plaats in de Midzeelhoeve. Op 2 dagen tijd worden zo’n 1200 heerlijke groenteschotels klaargemaakt. Als groen(t)edraad doorheen het hele verhaal presenteren een aantal Katelijnse & Waverse restaurants een speciaal groentemenu gedurende de Week van de Groentestreek.
Met deze Week van de Groentestreek doet Sint-Katelijne-Waver zichzelf alle eer aan als gezonde tuindersgemeente.

eric gallery