BEVOEGDHEDEN

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

Willy Van Hoof wint cultuurprijs 2005

cultuur

Het Sint-Michielskasteel zat tijdens de openingsavond van de tentoonstelling voor amateurkunstenaars afgeladen vol met aandachtige toehoorders en kijkers voor de uitreiking van de prijs voor culturele verdienste. Winnaar werd Willy Van Hoof, die gelauwerd werd voor zijn jarenlange bijdrage aan het heemkundige en culturele leven in onze gemeente, alsoof voor het toerisme in Sint-Katelijne-Waver (o.a. de beurs Kortweg, Midzeelhoeve,...).

De tweede prijs ging naar Astrid Van Lierop, veelzijdig artieste zowel in de beeldende kunst als in de literatuur (poŽzie). Zij is medeoprichtster van kunstkring De Kweekelinghe. DaniŽl Kockelkoren, lid van Erf & Heem, die reeds jarenlang begaan is met boekdrukkunst, werd gelauwerd voor zijn bijdrage tot de restauratie van oude, waardevolle boeken.
Tijdens de plechtigheid werden ook 5 mensen gehuldigd die reeds 15 jaar onafgebroken bestuurslid zijn van de cultuurraad. Voorzitter Karel Nijs ontving een aandenken van het gemeentebestuur voor zijn 10-jarig voorzitterschap.

eric gallery