BEVOEGDHEDEN

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

CD&V/N-VA-vrijetijdsprogramma wordt geschreven "op het veld"

partij

Zoals het in een tuindersgemeente hoort, wordt het vrijetijdsprogramma "op het veld" geschreven en niet vanachter een of ander bureau.

CD&V/N-VA Sint-Katelijne-Waver organiseerde een inleefreis langsheen de verschillende jeugd-, sport- en culturele initiatieven om zo het verkiezingsprogramma rond vrijetijd op te stellen.

Gids van dienst was schepen Eric Janssens. De tocht begon in sporthal Leyland en de hoofdbibliotheek. Vervolgens ging het naar het Sint-Michielskasteel en het jeugdhuis topYa. Daarna werd halt gehouden aan het speelpleintje van de Kanadastraat om dan het ontmoetingscentrum Dijkstein te bezoeken. Hier zijn de scouts van Parsival gevestigd, het bibliotheekfiliaal van Dijkstein, de kinderopvang "Dijkstappers" en het Gemeentelijk Documentatiecentrum Marcel Dillen, waar we een boeiende rondleiding kregen. Ook mochten we even de sfeer gaan opsnuiven in 't GROM (toekomstig Groetemuseum aan de Midzeelhoeve). Vervolgens werd de reis verder gezet naar sporthal Bruultjeshoek en het raadhuis van Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Verder werd halt gehouden bij de voetbalterreinen van KSK Wavria en de scoutslokalen van Roeland aan het Schrans. Tot slot gingen we boodschappen doen in de Wereldwinkel op de Markt. Ontwikkelingssamenwerking behoort eveneens tot het domein van deze werkgroep.
De deelnemers konden alvast genoeg inspiratie opdoen om binnenkort het verkiezingsprogramma rond deze thema's op te stellen.

foto:René Verreth, Kristof Sels, Eric Janssens, Jan Van Asch, Francine Verstraeten, Sven Vercammen en Harry Vermeir

eric gallery