BEVOEGDHEDEN

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

Week van de Groentestreek krijgt literair en Kempisch tintje

toerisme

De Katelijnse Week van de Groentestreek komt er weer aan. Dit evenement is op een paar jaar tijd uitgegroeid tot een van de grootste toeristische manifestaties uit de regio Mechelen.
Op vrijdag 5 mei geeft initiatiefnemer Eric Janssens letterlijk het startschot voor de wielerwedstrijd "Groenteprijs" in de Elzestraat.
Diezelfde avond opent de Week van de Groentestreek in de Midzeelhoeve met o.a. plaatselijk weerman Lucien Landuyt en een optreden van Tom Dehaes en Geert Vanbinnebeeck. De nieuwe uitbater van de taverne Midzeelhoeve verzorgt de receptie.
Op zondag 7 mei verwacht men weer een paar duizend wandelaars en fietsers die vanuit de Mechelse Veilingen de streek gaan verkennen. De beurs voor streektoerisme KorTweg en de opengestelde tuinbouwbedrijven kunnen ieder jaar op heel wat belangstelling rekenen. In de gerestaureerde bakoven van de Midzeelhoeve wordt brood gebakken. Nieuw dit jaar is zeker de wandeling van 50 kilometer. Het geheel krijgt dit jaar een Kempisch tintje en langsheen het traject kan je nog genieten van literatuur. Tijdens de hele week zijn er in 4 restaurants speciale gastronomische aanbiedingen met het thema "groenten".
Op zaterdag 13 en zondag 14 mei kan je in de Midzeelhoeve verse groenten proeven tijdens "Lekker Waverland - Promotiedagen voorjaarsgroenten".

eric gallery