BEVOEGDHEDEN

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

Week van de Groentestreek met bloemkool

toerisme

Van 6 tot 13 mei loopt de bekende toeristische topper "Week van de Groentestreek".
Dit toeristisch evenement wil toeristen uit heel het land en zelfs daarbuiten laten kennismaken met de gezonde Katelijnse groenten.
Vanaf dit jaar neemt Toerisme Sint-Katelijne-Waver vzw de co�rdinatie over van de gemeentelijke cultuurdienst (die dit jaar nog mee voor de regie zorgt).
Op zondag 6 mei vindt in de Mechelse Veilingen de beurs voor streektoerisme KorTweg plaats. Verder vertrekken van daaruit wandelingen en een fietstocht doorheen de Groentestreek. De tochten houden halt bij een aantal land- en tuinbouwbedrijven zoals Ren� De Winter (vleesvee), Patrick Olbrechts (tomaten), Rudi Stevens (AVEVE) en het pas geopende nieuwe Proefstation voor Groenteteelt. Er is een keuze van wandelingen van 6 tot 50 kilometer.
In 't Grom (Groentemuseum Midzeelhoeve) loopt een tentoonstelling over de "Mechelse vroege bloemkool". De bloemkool vormt de "rode" draad doorheen de Week van de Groentestreek 2007. Op zondag 6 mei wordt een nieuwe film over de teelt van de Mechelse Bloemkool voorgesteld. De volgende restaurants serveren speciale bloemkoolgerechten: De Wijngaerd, Veilingshof,De Volksvriend, Katelijne en de March�.
Op zaterdag 12 en zondag 13 mei kan je smullen van "Lekker Waverland", promotiedagen voorjaarsgroenten in de Midzeelhoeve.
Deze traditionele afsluiter van de Week van de Groentestreek is zeker niet te missen.
Eric Janssens
Schepen van Toerisme
Voorzitter Toerisme Sint-Katelijne-Waver vzw

eric gallery