BEVOEGDHEDEN

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

CD&V regio Mechelen kiest Eric Janssens tot voorzitter

partij

De bovenlokale CD&V-verkiezingen van donderdag 8 november beloofden bijzonder spannend te worden. Heel wat kandidaten dienden zich aan voor het provinciaal bestuur en de algemene vergadering. Voor de functie van voorzitter van CD&V regio Mechelen dienden zich 2 kandidaten aan. Guido Van den Bogaert (schepen in Lier) en Eric Janssens (schepen in Sint-Katelijne-Waver). Guido behaalde 137 voorkeurstemmen (28,8%) en Eric 338 stemmen (71,2%). Hierdoor begint Eric aan zijn tweede termijn als regiovoorzitter. In deze periode zal het bewegingswerk in de regio Mechelen verder uitgebouwd worden en het gewicht van dit belangrijk arrondissement versterkt worden door een sterke vertegenwoordiging op provinciaal en nationaal bestuursniveau.
Ook de volgende resultaten zijn bekend:
Chris Vervoort (Onze-Lieve-Vrouw-Waver) werd herverkozen tot Voorzitter van JONGCD&V regio Mechelen:
Hij behaalde 86,4%
Regionale afvaardiging in het provinciaal CD&V-bestuur:
1) Chris De Veuster: 39,7%
2) Chris Vervoort: 32,1%
3) Sofie Bradt: 27,5%
4) Karel Van Butsel: 25,9%
5) Stefaan Deleus: 25,5%
6) Luc De Boeck: 25,5%
7) Peggy Ghekiere:23,2%
8) Frank Jansen:20,4%
9) Ann Verreth:20,2%

eric gallery