BEVOEGDHEDEN

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

Toeristische groepsuitstappen in Sint-Katelijne-Waver

toerisme

De laatste jaren hebben heel wat toeristen de troeven van Sint-Katelijne-Waver ontdekt. Toerisme Sint-Katelijne-Waver vzw stelde zopas een nieuwe brochure met dagarrangementen voor groepen voor."
Bezoekers hebben de keuze uit een viertal menu's.
"Hart van de Groentestreek" start in de Mechelse Veilingen en 's namiddags is er een bezoek aan 't Grom voorzien.
"Parels van religieus erfgoed" neemt de toeristen mee naar het Ursulinenklooster met Wintertuin. Daarna volgt een rondleiding in het domein van de voormalige abdij van Roosendael aan de Nete.
"De abdij en haar pachthoeve" begint in 't Grom en eindigt in Roosendael. Met het vierde aanbod "à la carte" kan je zelf het programma samenstellen met een bezoek aan een van voornoemde bezienswaardigheden, maar ook het Proefstation voor de Groenteteelt, het schoolmuseum en het Klasje van toen (Loerenboske), het IFA-museum voor Oost-Duitse wagens, de Hondsbossen of "Vers Ingeblikt", een wandeling door het groenteverleden in de wijk Pasbrug en Nekkerspoel (Mechelen). 's Middags is er steeds de mogelijkheid om in een van de gezellige restaurants in de gemeente te tafelen. Niet enkel toeristen van buiten de gemeenten kunnen van deze arrangementen genieten, maar het zijn ook originele bestemmingen voor een uitstap met je vereniging, vrienden, familie... Zeker doen!
(info: www.toerismeskw.be ; info@toerismeskw.be : 015 32 11 14)

Eric Janssens
Schepen van Toerisme

eric gallery