BEVOEGDHEDEN

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

Waverlied op CD

cultuur

Thumbnail image for Officieel logo WAVER1000.jpg Toerisme Sint-Katelijne-Waver vzw draagt ook zijn steentje bij tot de viering van '1000 jaar Waver' met de uitgave van een CD met het intussen bijna beroemde Waverlied.

Dit lied werd geschreven en gecomponeerd door Jo Swinnen, inwoner van onze gemeente en lid van de cultuurraad. Hij schreef ook al nummers voor het Eén-programma Fata Morgana en De Monumentenstrijd. Jo Swinnen (inwoner van Pasbrug-Nieuwendijk) zingt het Waverlied met de ambiancegroep Nite Spirit en de Brown Sugar Drummers. Het Waverlied bezingt op een ludieke manier de geschiedenis van de gemeente en legt soms eigenaardige 'geschiedkundige' links. De belangrijkste toeristische bezienswaardigheden passeren ook de revue. Nite Spirit speelde het nummer live op het driedaagse Waverwoudfestival in het Sint-Michielsdomein.

De CD is te verkrijgen aan de toeristische infobalie in 't Grom (Midzelen 25A), het onthaal van het gemeentehuis (Lemanstraat 63)en in de verschillende bibliotheekvestigingen. Deze aanrader kost slechts 5 Euro.
Eric Janssens
Voorzitter Toerisme Sint-Katelijne-Waver vzw

eric gallery