BEVOEGDHEDEN

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

Overzichtstentoonstelling 1000 jaar Waver

cultuur

Onlangs opende schepen van cultuur Eric Janssens de tentoonstelling "1000 jaar Waver(woud). Van abdij, torekens en hoeves tot kastelen en parochies". Deze tentoonstelling loopt tot 2 november in 't Grom (groentemuseum aan de Midzeelhoeve, Midzelen 25A, Sint-Katelijne-Waver).
Naar aanleiding van 1000 jaar Waver brengt Erf en Heem vzw in samenwerking met 't Grom en het Jozef van Rompay-Davidsfonds-Genootschap een ruime overzichtstentoonstelling van de boeiende geschiedenis van beide Waverdorpen. Aan de hand van archeologische vondsten, kaarten, geschriften, postkaarten, voorwerpen, schilderijen en teksten worden de meest bijzondere gebeurtenissen voorgesteld en toegelicht. Denk maar aan de stichting van de abdij Roosendael met zijn talrijke pachthoeven, de oprichting van de vele parochies, de bouw van de talrijke kasteeltjes, de Grote Oorlog (WO I) die het uitzicht van onze beide dorpskommen ingrijpend wijzigde, de bouw van het Instituut van de Ursulinen die de skyline van Torekenswaver voorgoed hertekende, de evolutie van land- naar tuinbouw... Tijdens de openingsavond zal Paul Delbaere u boeiend onderhouden met een lezing over het dagelijks leven van de middeleeuwen in Waverland en het Mechelse. Ze is elke zondag van 24 augustus tot zondag 2 november van 14 tot 18 uur gratis te bezoeken. Rondleidingen met gids zijn op aanvraag mogelijk. Info Leopold Maes, T 015 31 10 93, leopold4@yucom.be

eric gallery