BEVOEGDHEDEN

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

Kartel CD&V/N-VA blijft op plaatselijk en regionaal niveau

partij

Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen gingen 11 van de 13 gemeenten* van de regio Mechelen in kartel naar de verkiezingen. Ook op provinciaal niveau werd een kartelakkoord tussen CD&V en N-VA afgesloten, hetgeen voor N-VA resulteerde in een mandaat van deputé voor de regio Mechelen.

Na de recentste gebeurtenissen op federaal en Vlaams niveau blijft het kartel CD&V/N-VA op provinciaal en lokaal vlak behouden en komen beide partners hun afspraken na. De kartelakkoorden werden voor 6 jaar afgesproken en beide partijen zullen hun gemeenschappelijk project op provinciaal en lokaal vlak uitvoeren zoals vastgelegd in de akkoorden.

Op vele plaatsen waar het kartel aanvankelijk wat sceptisch onthaald werd, staat het in vele afdelingen sterker dan ooit. Meer nog. De intense samenwerking tussen de lokale afdelingen van CD&V en N-VA heeft zowel op politiek vlak als op persoonlijk vlak nauwe banden gesmeed. Onze mandatarissen en millitanten engageren zich om het kartel op gemeentelijk en provinciaal vlak te handhaven. Daar waar onze afdelingen samen met N-VA naar de kiezer zijn gegaan zal het programma ook in kartel worden uitgevoerd.

Eric Janssens
Voorzitter CD&V Regio Mechelen

*Bornem, Puurs, Willebroek, Mechelen, Bonheiden, Sint-Katelijne-Waver, Duffel, Lier, Berlaar, Putte, Heist-op-den-Berg.
(in Sint-Amands en Nijlen werden in 2006 geen kartelovereenkomsten gesloten)

eric gallery