BEVOEGDHEDEN

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

Plattelandstoerisme in Sint-Katelijne-Waver?

toerisme

Plattelandstoerisme wordt steeds populairder. Toch is het aanbod eerder beperkt. Het Plattelandscentrum Kempen - Hooibeekhoeve wil het aanbod plattelandsarrangementen in de provincie Antwerpen uitbreiden. Toerisme Sint-Katelijne-Waver vzw en groentemuseum 't Grom verlenen hun medewerking en helpen om het aanbod in onze regio uit te werken.

We zijn dus op zoek naar tuinders, landbouwers, siertelers en andere ondernemers in de land- en tuinbouwsector die willen samenwerken met de toeristische sector. Daarnaast zijn we ook op zoek naar mensen de activiteiten willen begeleiden.

Zit je in de land- en tuinbouwsector en wil je het brede publiek laten kennismaken met de plattelandsactiviteiten? Neem dan contact op met de toeristische dienst. Vrijblijvend gaan we samen met de land- of tuinbouwer na wat er nodig is om een arrangement uit te werken, welke vorm van toerisme hen het best aanspreekt, voor welke doelgroep, en/of hun bedrijf dit qua arbeid en ruimte kan realiseren.

Heeft de betrokken ondernemer de mogelijkheden, dan krijgt hij/zij de nodige ondersteuning om een dergelijke plattelandsuitstap uit te bouwen. We voorzien de nodige vorming en de promotie op provinciaal niveau.

Daarnaast zijn we op zoek naar creatievelingen die zich geroepen voelen om als gids plattelandsuitstappen mee te begeleiden en/of te organiseren. Jonggepensioneerden, leerkrachten, huisvrouwen, agrarische ondernemers,... Binding met de agrarische sector is een extra troef. Ze kunnen rondleidingen geven op tuinbouwbedrijven, veiling, het proefstation, 't Grom,... en daguitstappen uitwerken met de toeristische dienst. Ook hier bieden we de nodige vorming aan.

Je krijgt van ons alle troeven en kansen om je toeristische plannen uit te werken: professionele vorming én provinciedekkende promotie via Toerisme Provincie Antwerpen.

eric gallery