BEVOEGDHEDEN

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

Katelijne valt op in Capitoolgids

toerisme

Sinds kort heeft Antwerpen (stad en provincie) een eigen uitgave van de vermaarde Capitoolgids. De editie 'Antwerpen, Mechelen, Lier, Antwerpse Kempen en Scheldeland' ligt vanaf nu in de boekhandel.

Heel wat kleine en middelgrote gemeenten en steden krijgen ook een vermelding in deze bekende reisgids. Opvallend is dat de gids maar liefst 2 bladzijden besteedt aan de gemeente Sint-Katelijne-Waver, hetgeen uitzonderlijk is. De belangrijkste bezienswaardigheden worden er in vermeld: 't Grom, Roosendael, de Mechelse Veilingen en uiteraard de Wintertuin van het Ursulinenklooster. Tevens wordt de fietsroute het "Tuinderspad" er in vermeld. Vooraan wordt in de "Kalender van Antwerpen" verwezen naar de jaarlijkse "Week van de Groentestreek".

De eerste 'Capitool Reisgidsen' verschenen in 1994 en waren meteen een succes. Het concept 'de gids die laat zien waar andere alleen over schrijven' bleek waar reislustig Vlaanderen en Nederland op hadden gewacht. De landen-, steden- en regiogidsen van Capitool blijven het goed doen door actuele praktische informatie in een vormgeving met verhelderende driedimensionale tekeningen, duidelijke kaarten, duizenden kleurenfoto's en compacte teksten.

Praktische details
298 blz. - € 24,90 - ISBN 978 90 475 0605 8
Een uitgave van Unieboek
Voor Vlaanderen: Standaard Uitgeverij

eric gallery