BEVOEGDHEDEN

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

vakpers toerisme strijkt neer in Sint-Katelijne-Waver

toerisme

De Belgian Federation of Tourist Press houdt zijn nieuwjaarsbijeenkomst dit jaar in Sint-Katelijne-Waver. Deze gerenommeerde organisatie werd in 1991 opgericht. Zij verenigt journalisten, schrijvers, voordrachtgevers, fotografen, cineasten, persvoorlichters, docenten, gidsen..... kortom vertegenwoordigers van diverse media die elk op een specifiek terrein hun kennis in verband met toerisme overdragen. Zij informeert en stimuleert de toeristen om met meer inzicht nieuwe horizonten te verkennen.
De leden van BFTP engageren zich om het begrip toerisme een rijkere inhoud, een bredere en boeiende dimensie te geven doordat zij de eigenheid van vreemde culturen benadrukken.
De nationale organisatie BFTP maakt deel uit van FIJET, la Fédération Internationale des Journalistes et Ecrivains du Tourisme. Zij onderschrijft volledig de doelstellingen van deze internationale vereniging. Leden van de BFTP vervullen traditioneel een zeer actieve rol in deze internationale organisatie.
Op 30 januari brengen zij met een delegatie van 39 personen een bezoek aan de toeristische dienst, 't Grom, de Midzeelhoeve en het Ursulinenklooster met de Wintertuin.
Voor Toerisme Sint-Katelijne-Waver vzw is dit bezoek alvast een stevige opsteker!
Eric Janssens
Schepen van Toerisme

eric gallery