BEVOEGDHEDEN

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

stadsbestuur Olympia op bezoek

cultuur

Sint-Katelijne-Waver krijgt van donderdag 15 tot zondag 18 april 2010 het bezoek van de burgemeester en schepenen van de stad Olympia uit Griekenland. Eerder dit jaar kwam al een kleine afvaardiging uit Olympia op verkenning. Deze delegatie komt kennismaken met de gemeente in verband met een mogelijke samenwerking op ondermeer sportief en cultureel gebied.

Het bezoek is een vervolg van de DCM-fietsmarathon van Sint-Katelijne-Waver naar de Olympische stad door de Nieuwendijkse Wielervrienden voor het goede doel in de zomer van 2007. Ondertussen bleven de contacten tussen Olympia, de Olympische organisaties en Willy Op de Beeck groeien waardoor een eerste bezoek tot stand kwam. Nog steeds vind je aan de startplaats van de DCM-fietsmarathon, taverne De Vijfhoek op de Mechelsesteenweg, een grote oude fiets met de wegwijzer met afstand naar Olympia.

De delegatie wordt officieel ontvangen op donderdag 15 april 2010 om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Het is de bedoeling mensen uit te nodigen die interesse hebben voor Griekenland, de Peloponnesos en Olympia waar in het vooruitzicht van de Olympische Spelen om de twee jaar (zomer & winterspelen wisselen elkaar af) telkens de Olympische vlam wordt ontstoken. Een prachtige historische plaats of de oorsprong van het grootste sportevenement op aarde.

De genodigden uit Olympia zullen donderdag een bezoek brengen aan groentemuseum 't GROM, gemeentehuis; op vrijdag staat een bezoek aan de Mechelse Veilingen, het Proefstation van de Groenteteelt, DCM onderzoekscentrum en de Wintertuin op het programma. Zaterdag wordt Technopolis bezocht en de voetbalwedstijd Lokeren - KV Mechelen bijgewoond.

eric gallery