BEVOEGDHEDEN

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

Roosendaelpad wordt ingewandeld

toerisme

Op 25 april openen Regionaal Landschap Rivierenland, de gemeente Sint-Katelijne-Waver Natuurpunt Mechels Rivierengebied en Toerisme-Sint-Katelijne-Waver 'Wandelnetwerk Rivierenland' -het gloednieuwe wandelknooppuntennetwerk en 'Wandelgebied Rivierenland'. Wandelaars kunnen om 14u meewandelen met een Natuurpuntgids naar het prachtige domein Roosendael en achteraf genieten van een drankje.

Het afgelopen anderhalf jaar werkte Regionaal Landschap Rivierenland intensief samen met heel wat partners aan de afstemming, bewegwijzering en publicatie van het wandelaanbod in het Rivierenland. Vanaf nu kan elke wandelaar eindeloos zelf wandelingen uitstippelen langsheen het 310 km lange wandelknooppuntennetwerk.

Highlights langsheen de wandeltrajecten zijn de zoetwatergetijdenrivieren Nete, Dijle, Zenne en Rupel die samenstromen in het Zennegat, de historische rivierlandschappen en natuurgebieden in de valleien, de Rupelstreek met haar rijke cultuurhistorische steenbakkerijverleden en de verrassende vergezichten op het Hombeeks plateau.

Het nieuwe wandelaanbod in Sint-Katelijne-Waver wordt feestelijk ingehuldigd op 25 april:
Opening Roosendaelpad te Sint-Katelijne-Waver, langsheen voormalige adbijsite Roosendael: start wandeling om 14u met Natuurpuntgids aan toeristisch infokantoor, gelegen op de site van de Midzeelhoeven aan het Groentemuseum ('t Grom) - Midzelen 25a te 2860 Sint-Katelijne-Waver; achteraf hapje en drankje en kaartverkoop.

Bij de realisatie van de wandelroutes, de bewegwijzering en de wandelkaarten kon Regionaal Landschap Rivierenland rekenen op de intensieve medewerking van Toerisme Provincie Antwerpen, Natuurpunt, Toerisme Rupelstreek-Vaartland, Toerisme Sint-Katelijne-Waver, de werkgroep Hombeeks Plateau, de provinciedomeinen, het Agentschap voor Natuur en Bos, Kempens Landschap en de gemeentebesturen van Mechelen, Willebroek, Niel, Boom, Rumst, Sint-Katelijne-Waver en Bonheiden. De betrokken gemeenten, Provincie Antwerpen, Toerisme Vlaanderen en Europa droegen financieel bij.

eric gallery