BEVOEGDHEDEN

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

2011 : een druk cultureel jaar

cultuur

ericjanssenswintertuinP1420031crop.jpg2011 belooft een druk cultureel jaar te worden in Sint-Katelijne-Waver. Het gemeentebestuur organiseert tal van activiteiten, vaak in samenwerking met de cultuurraad of verenigingen.
Voor een aantal van deze evenementen leent het Ursulineninstituut zich als prachtig decor.
We starten op 30 januari om 15 uur in de Ursulazaal met "Winterstreken", een sfeervolle mix van winterse gedichten, volksverhalen en meeslepende melodie├źn uit de vier windstreken. Op 8 april is er een concert van het pianistenduo Mephisto van John Gevaert en Katrijn Simoens, winnaars van de cultuurprijs 2010.
Op 28 mei verwelkomen we in de kloosterkerk tenor John Reels in concert, onder andere bekend van het NCRV-programma " Una Voce Particolare".
Op de agenda van het Feest van Vlaanderen op 2 juli staan optredens van het Davokoor, ENKK en niemand minder dan kleinkunstlegende Jan De Wilde. Dit feest gaat door in de Sint-Ceciliazaal.
Het Festival van Vlaanderen is er op 14 september te gast in het Oratorium.
We duiken de zomer in op dinsdagavond 28 juni met een swingend "Katelijne Zomert" in de tuin van het gemeentehuis.
Het eerste weekend van september wordt 200 jaar Waver Jaarmarkt feestelijk gevierd.
Het Mechels Kamerorkest is te horen op Katelijne Klassiek, op 23 september in de kapel van Borgerstein.
KunstWerk(t) brengt op 7 oktober naar goede gewoonte kunstenaars uit onze gemeente samen in het Sint-Michielskasteel en tijdens de vernissage wordt ook de cultuurprijs uitgereikt.
Dit is slechts een greep uit de belangrijkste culturele manifestaties die in 2011 op het programma staan. Uiteraard worden daarnaast nog talrijke activiteiten georganiseerd door ons verenigingsleven dat we blijven ondersteunen.
Het totaalbedrag voor werkingssubsidies aan verenigingen wordt verhoogd.
Het nieuwe reglement voor projectsubsidies en buurtfeesten blijkt een schot in de roos, waardoor wij het totaalbudget in 2011 verhogen. Dit kan nieuwe initiatieven alleen maar bevorderen.
Eric Janssens
Schepen van Cultuur

eric gallery