BEVOEGDHEDEN

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

Subsidie voor buurtfeesten groot succes

cultuur

In maart 2010 voerde de gemeenteraad op voorstel van CD&V een nieuw reglement in om mensen uit de buurt weer dichter bij elkaar brengen. Een groep bewoners die een wijk- of buurtfeest wil organiseren kan op een subsidie van het gemeentebestuur rekenen.
Deze bedraagt maximum 100 euro voor zover de kosten bewezen worden. Hiervoor komen uitgaven voor promotie, huur installaties, huur infrastructuur en dergelijke. Kosten voor drank, voeding kunnen niet worden ingebracht. Het wijk- of buurtfeest moet georganiseerd worden voor minstens 10 woningen die een aaneengesloten geheel vormen.
De subsidie moet ten laatste 2 maanden voor de organisatie bij de cultuurdienst aangevraagd worden.
In 2010 werd de subsidie maar liefst voor 14 buurtfeesten aangevraagd, hetgeen duidelijk een succes is.
Eric Janssens
Schepen van Cultuur

eric gallery