BEVOEGDHEDEN

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

Toeristische dagarrangementen voor groepen groot succes!

toerisme

BEZOEK SINT-KATELIJNE-WAVER met een GROEP
In 2008 startte Toerisme Sint-Katelijne-Waver met dagarrangementen voor groepen. Sindsdien is dit een succesformule gebleken met een jaarlijks stijgende belangstelling. Tal van verenigingen, scholen en bedrijven konden intussen al van dit aanbod genieten. Op twee jaar tijd zag de toeristische dienst het aantal groepsbezoeken meer dan verdrievoudigen! Dit jaar bezochten tot nu toe al 31 groepen de gemeente via Toerisme Sint-Katelijne-Waver.
Dit succes is het resultaat van het gevarieerd aanbod waarbij groepen de keuze hebben tussen 3 thematische dagprogramma's, telkens bestaande uit 2 geleide bezoeken gecombineerd met een culinaire ervaring in één van de lokale restaurants. De bezoeker ontdekt de oude en de nieuwe tuinbouwnijverheid tijdens het dagarrangement "Hart van de Groentestreek", laat zich inspireren door architecturale pracht tijdens "Parels van religieus erfgoed" of maakt kennis met de wonderbaarlijke abdijgeschiedenis tijdens "De abdij en haar p(r)achthoeve".
Hierbij staan de belangrijkste toppers op het programma: groentemuseum 't Grom, de Mechelse Veilingen, het Proefstation voor de Groenteteelt, de voormalige abdijsite Roosendael, de Midzeelhoeve, het voormalige Sint-Jozefseminarie Borgerstein (art-déco kapel met prachtige glasramen) en het Ursulineninstituut met art-nouveau wintertuin. Daarnaast kunnen groepen ook een keuze à la carte maken waarin ze voornoemde bezienswaardigheden zelf combineren of andere bezienswaardigheden verkiezen zoals het Klasje van Toen, de Hondsbossen, het IFA-museum met Oost-Duitse wagens en een goedbewaarde bunker uit WO II.
Voor meer info: www.toerismeskw.be ; info@toerismeskw.be

eric gallery