BEVOEGDHEDEN

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

cultuur 2012

cultuur

Kunstwerkt051.jpg2012 belooft alweer een druk cultureel jaar te worden in Sint-Katelijne-Waver. De gemeente organiseert heel wat activiteiten, dikwijls in samenwerking met de cultuurraad of verenigingen. Zo vond op 4 februari een geslaagd pianoconcert door Peggy Jordens en Conny Van den Bergh plaats, twee leerkrachten van ons eigen conservatorium. Op 18 maart gaat in de parochiezaal van Sint-Catharina de Concerthappening van het conservatorium door, waar de leerlingen het beste van zichzelf geven. Op 24 april brengen "Zus & Zo" (Veva en Nele Gerard) hun nieuwste programma "Geest-ig", de opvolger van "Winterstreken". Op de agenda van het Feest van Vlaanderen op zaterdag 7 juli staan optredens van het Gemengd Koor Zangvreugd en Bart Van den Bossche. Gaston Durnez is er gastspreker. Dit feest gaat door in de parochiezaal van Sint-Catharina (Centrum). We duiken de zomer in op dinsdagavond 26 juni met een swingend "Katelijne Zomert" met "de Foorapen" in de tuin van het gemeentehuis. Op zaterdag 18 en zondag 19 augustus gaan de Midzeelhoevefeesten door met optredens van buitenlandse volksdansgroepen, onze eigen Tijl Uylenspiegel en 't Kliekske. Katelijne Klassiek gaat op 21 september in de kapel van Borgerstein door. Het Festival van Vlaanderen is op 11 oktober te gast in het Oratorium van het Ursulineninstituut. Jan Vermeulen vertolkt er Schubert. KunstWerk(t) brengt op 12 oktober naar goede gewoonte kunstenaars uit onze gemeente samen in het Sint-Michielskasteel en tijdens de vernissage wordt ook de cultuurprijs uitgereikt. In het gemeentehuis lopen tentoonstellingen van plaatselijke kunstenaars zoals Rik Van Kelst, Diana Avramova en Jasper Leonard. Dit is slechts een greep uit de belangrijkste culturele manifestaties die in 2012 op het programma staan. Uiteraard worden daarnaast nog talrijke activiteiten georganiseerd door de verenigingen die we actief blijven ondersteunen.
Eric Janssens
Schepen van Cultuur

eric gallery