BEVOEGDHEDEN

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

werken aan BKO Robbedoes op schema

onderwijs

DSC02284.jpg

De werkzaamheden aan de nieuwbouw van de buitenschoolse kinderopvang (BKO) Robbedoes schieten goed op. De BKO Robbedoes (Hagelstein) is momenteel nog gevestigd in een oude hoeve. De kinderopvang is te klein voor de huidige bezetting en het gebouw is verouderd. Op dit ogenblik wordt de laatste hand gelegd aan een eigentijdse nieuwbouw. Die werd links achteraan in de huidige tuin ingeplant, zodat er een nauwere band met de basisschool ontstaat en de kinderopvang dichter bij de parkeerplaatsen komt te liggen.
Het huidige gebouw heeft een opvangcapaciteit van maximum 15 kinderen. Regelmatig wordt die overschreden tot meer dan 20 kinderen. De nieuwbouw beslaat een oppervlakte van 374,40 m² en werd op een capaciteit van 45 kinderen berekend, zodat het gemeentebestuur deze vestiging ook in de zomervakantie als opvangplaats voor kinderen kan inschakelen. Robbedoes leent zich hier uitstekend toe door zijn centrale ligging in de gemeente en de grote buitenspeelruimte.
Het gebouw telt zes toiletten, een douche en een toilet toegankelijk voor personen met een beperking, een afzonderlijk bureau voor de begeleidsters, een keuken, verscheidene verblijfsruimten en een overdekte buitenruimte. Uiteraard is er voldoende speelruimte over voor de kinderen. Intussen werd ook de bestelling geplaatst voor de aankoop van nieuw meubilair.
Het bestaande gebouw zal tijdens de werkzaamheden dienst blijven doen als opvanglocatie. De nieuwbouw zou voor de zomer klaar moeten zijn, de opening wordt trouwens in april verwacht. De kostprijs bedraagt zo'n 721.000 Euro.
Eric Janssens
Schepen van Buitenschoolse Kinderopvang

eric gallery