BEVOEGDHEDEN

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

Kinderopvang scoort hoog in Sint-Katelijne-Waver

kinderopvang

DSC02284.jpg

Een plaatsje bemachtigen in de kinderopvang, het blijft een uitdaging voor veel aanstaande ouders. Uit onderzoek van de VVSG blijkt dat 62 procent van de ouders graag gebruik zou maken van kinderopvang, als er voldoende aanbod zou zijn. Gemiddeld is er in Vlaanderen nu plaats voor 48 procent van de kinderen. De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten lichtte op basis van gegevens van Kind & Gezen alle Vlaamse gemeenten door om een zicht te krijgen op de opvangcapaciteit voor de kinderopvang.
Alleen plaatsen in de erkende (en gesubsidieerde) opvangvoorzieningen en in de opvangvoorzieningen met een attest van toezicht zijn opgenomen in de cijfers. Het aantal plaatsen werd gemeten door Kind en Gezin op de laatste dag van het derde kwartaal van 2011.
m_IMG_4841.jpgBij de berekening van het aantal plaatsen per honderd kinderen gaat de VVSG ervan uit dat er op één plaats 1,2 kinderen terechtkunnen. Niet elk kind gaat namelijk voltijds naar de opvang.
Uit deze studie blijkt dat Sint-Katelijne-Waver met een percentage van 53,69% zeer sterkt scoort en van de 70 gemeenten in de provincie Antwerpen op de 4de plaats staat voor wat de opvangcapatiteit betreft.
De capaciteit in de buitenschoolse kinderopvang wordt dit jaar nog uitgebreid door de realisatie van de nieuwe buitenschoolse opvangdienst Robbedoes en in 2014 bij de Dijkstappers.
Eric Janssens
Schepen

eric gallery