OVERZICHT ARTIKELS IN CATEGORIE partij

OVERIGE TOPICS

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

CD&V SKW keurt modellijst goed. Eric Janssens op 3de plaats.

De CD&V-modellijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van Sint-Katelijne-Waver werd door de leden met 92,7% goedgekeurd.

CD&V heeft een sterke kop van de lijst met als lijstrekker huidig burgemeester, Eddy Vercammen.
Op de tweede plaats komt Martine De Graef, gewezen deputé van de provincie Antwerpen, als onafhankelijk kandidaat.
Eerste schepen en regiovoorzitter Eric Janssens volgt als derde.
Schepen van Ruimtelijke Ordening en Wonen, Bert De Keyser, staat op de vierde plaats.
De vijfde plaats wordt ingenomen door Jan Van Asch, schepen van Lokale Economie, Openbare Werken en Mobiliteit.
De jongste schepen Sven Vercammen met zijn 34 jaar, staat op de zesde plaats. De huidige voorzitter van het OCMW, Paul Van Rompaey, staat op de zevende plaats en op de achtste plaats staat Marijke Jacobs, de voorzitster van de kern Elzestraat.
Ervaring troef aan de kop van de lijst!

| Reacties (748)

Eric Janssens herverkozen tot voorzitter CD&V Regio Mechelen

Op maandag 8 maart kwamen heel wat CD&V leden afgezakt naar Bonheiden voor de bovenlokale verkiezingen. Voor het regionale luik zijn de stemmen geteld. Eric Janssens kreeg 371 stemmen achter zijn naam en werd met 95,6 % herverkozen als regiovoorzitter. De voorzitters van de 3 geledingen zijn nieuw: Regiovoorzitter voor JONG-CD&V is Jolijn Janssens (Nijlen), Vrouw & Maatschappij koos Peggy Ghekiere (Mechelen) en de senioren kozen Raymond Van Campenhout (Sint-Katelijne-Waver) tot hun nieuwe voorzitter.
Vanuit de regio werden volgende kandidaten verkozen om in het provinciaal bestuur te zetelen:
Chris De Veuster, Sebastiaan Mariën, Wim van den Bruel, Guido Vertommen, Ronny Janssens, Frank Jansen, Chris Vervoort, Peggy Ghekiere en Jamila Hamddan Lachkar. Proficiat aan alle deelnemers van deze bovenlokale verkiezingen.
De resultaten voor de rechtstreekse verkiezing van het provinciaal bestuur en de algemene vergadering worden eind deze week bekend gemaakt.

CD&V stelt Anwerpse modellijst voor


Het Provinciaal Bureau van CD&V Antwerpen heeft de modellijst voor de Vlaamse verkiezingen unaniem goedgekeurd. Deze lijst zal nog voorgelegd worden de komende weken aan het Politiek bestuur van CD&V, het Provinciaal Bestuur CD&V Antwerpen en de Algemene Vergadering van CD&V.

Modellijst CD&V voor de Vlaamse Verkiezingen - Kieskring Antwerpen

Effectieven
1 Peeters Kris
2 Helsen Kathleen
3 Caluwé Ludwig
4 Rombouts Tinne
5 de Kort Dirk
6 Kennes Ward
7 Vylders Ann
8 De Veuster Chris
9 Smaers Griet
...
33 Schrijvers Katrien

Opvolgers
1 Van den Heuvel Koen
2 Bastiaens Caroline

De lijst zal definitief door onze leden worden goedgekeurd (of aangepast) tijdens een ledenpoll tijdens de eerste week van maart.

Eric Janssens
Lid provinciaal lijstvormingscomité
Provinciaal CD&V Bureaulid

Kartel CD&V/N-VA blijft op plaatselijk en regionaal niveau

Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen gingen 11 van de 13 gemeenten* van de regio Mechelen in kartel naar de verkiezingen. Ook op provinciaal niveau werd een kartelakkoord tussen CD&V en N-VA afgesloten, hetgeen voor N-VA resulteerde in een mandaat van deputé voor de regio Mechelen.

Na de recentste gebeurtenissen op federaal en Vlaams niveau blijft het kartel CD&V/N-VA op provinciaal en lokaal vlak behouden en komen beide partners hun afspraken na. De kartelakkoorden werden voor 6 jaar afgesproken en beide partijen zullen hun gemeenschappelijk project op provinciaal en lokaal vlak uitvoeren zoals vastgelegd in de akkoorden.

Op vele plaatsen waar het kartel aanvankelijk wat sceptisch onthaald werd, staat het in vele afdelingen sterker dan ooit. Meer nog. De intense samenwerking tussen de lokale afdelingen van CD&V en N-VA heeft zowel op politiek vlak als op persoonlijk vlak nauwe banden gesmeed. Onze mandatarissen en millitanten engageren zich om het kartel op gemeentelijk en provinciaal vlak te handhaven. Daar waar onze afdelingen samen met N-VA naar de kiezer zijn gegaan zal het programma ook in kartel worden uitgevoerd.

Eric Janssens
Voorzitter CD&V Regio Mechelen

*Bornem, Puurs, Willebroek, Mechelen, Bonheiden, Sint-Katelijne-Waver, Duffel, Lier, Berlaar, Putte, Heist-op-den-Berg.
(in Sint-Amands en Nijlen werden in 2006 geen kartelovereenkomsten gesloten)

Toespraak nationaal CD&V congres

IMG_0050.JPGOp 19 maart mocht Eric Janssens het standpunt van CD&V provincie Antwerpen verdedigen op het nationaal congres in Brussel. CD&V provincie Antwerpen verdedigt het nieuwe regeringsakkoord van Leterme 1, maar blijft kritisch op een aantal punten. De volledige toespraak na "lees verder".

lees verder | Reacties (568)