OVERZICHT ARTIKELS IN CATEGORIE sport

OVERIGE TOPICS

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

Steun voor Nieuwendijkse Wielervrienden

Voor de 5de keer hielden de Nieuwendijkse Wielervrienden hun unieke DCM-fietsmarathon. In drie weken tijd legden ze 3700 km af richting Casablanca (Marokko). Ter plaatse steunen zij het project SOS-kinderdorpen in Dar-Bou├ázza. Meter van het project is niemand minder dan Kim Gevaert. De gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver steunt dit project en maakt een bedrag van ÔéČ 2500 vrij. Op 12 juli kwamen de sportievelingen aan en werden zij gehuldigd aan caf├ę De Vijfhoek (Nieuwendijk, Sint-Katelijne-Waver)

investeren in jeugd- en G-sport

In het kader van het sport-voor-allen-beleid maakt Sint-Katelijne-Waver meer geld vrij voor jeugdsport en gehandicaptensport. De gemeenteraad keurde de impulssubsidie voor de jeugdsport goed, die verdeeld wordt via een puntensysteem. De belangrijkste criteria zijn de gevolgde bijscholing door de jeugdsportbegeleider of jeugdsportco├Ârdinator specifiek jeugdgericht (0,2 punten). Per gediplomeerde jeugdtrainer - jeugdsportbegeleider met minimum VTS-diploma initiator wordt een punt voorzien. Indien de club over een actieve jeugdsportco├Ârdinator beschikt is dit goed voor 2 punten. Is de jeugdsportco├Ârdinator gediplomeerd dan verdient de club 5 punten, wanneer hij gestart is met een cursus wordt 1 punt aangerekend. Via het sport-voor-allen-decreet ontvangt de gemeente subsidies van de Vlaamse overheid die ze via dit puntensysteem aan clubs met een jeugdwerking verdeelt.
Voor de gehandicaptensport maakt de gemeente in 2008 al een bescheiden bedrag vrij en schreef een eenmalig subsidiereglement. Volgend jaar wordt dit opgetrokken en geïntegreerd in het algemeen reglement voor werkingssubsidies. Momenteel komen 4 sportclubs met een G-werking voor deze subsidie in aanmerking.
Eric Janssens
Schepen van Sport

sportlaureaten gevierd

Op vrijdag 11 januari 2008 werden de sportlaureaten van 2007 uit Sint-Katelijne-Waver in aanwezigheid van een talrijk opgekomen publiek gehuldigd. Als sportclub werd Wak Waver Badmintonclub gevierd voor hun provinciale kampioenen. Gilles Cleeren werd sportjongere. Deze beloftevolle, 16-jarige zeiler werd o.a. Belgisch kampioen en veroverde een 3de plaats in het wereldkampioenschap splash. Sportman van 2007 is atletieker Mario Van Waeyenberge. Hij behaalde zilver op het Belgische kampioenschap korte cross en was 2de in de eindstand crosscup korte cross. Verder veroverde hij de 4de plaats in het Europees kampioenschap op de 1500m-piste. Liliane Herdewyn is sportiefste senior BMX. Zij behaalde brons op het Belgisch kampioenschap dames 15+. Liliane stelde samen met haar 2 zonen de BMX-sport voor aan de aanwezigen van de sportlaureatenviering.
Eric Janssens
Schepen van Sport

cafetaria Leyland wordt verfraaid

Op maandag 14 januari 2008 start een aannemer met aanpassingswerken in de cafetaria van sporthal Leyland. In de cafetaria wordt een nieuw plafond geplaatst en verlichting, nadien vinden er nog schilderwerken plaats. De cafetaria zal daarom gesloten worden van maandag 14 januari tot vrijdag 1 februari 2008. Vanaf zaterdag 2 februari is iedereen weer welkom in de vernieuwde cafetaria. Later op het jaar starten uitbreidingswerken van de kleedkamers en worden de inkomhal en de vloeren in de gang vernieuwd. In 2009 volgen nog uitbreidingswerken aan de cafetaria.
Eric Janssens
Schepen van Sport

nieuwe sportraad

Op dinsdag 13 maart werd het nieuwe bestuur van de Katelijnse sportraad verkozen. Louis Claes werd voor de derde maal verkozen tot sportraadvoorzitter. Louis Van Rompuy blijft op post als ondervoorzitter en Ward Gielis als penningmeester. Leen Meysmans verzorgt als sportfunctionaris het secretariaat en schepen van sport Eric Janssens volgt vanuit het gemeentebestuur de vergaderingen.
Overige bestuursleden zijn Andr´┐Ż Boeckxstaens, Maria Bauweleers, Jean Decroos, Hugo De Groof, Hans De Meyer, Claude Pluym, Kristof Sels en Els Van Rijkeghem.
Het bestuur zal onder andere de opmaak van het nieuwe sportbeleidsplan op de voet volgen alsmede de verfraaiingswerken aan sporthal Leyland.
Eric Janssens
Schepen van Sport