OVERZICHT ARTIKELS IN CATEGORIE toerisme

OVERIGE TOPICS

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

Geschenkbons steeds populairder

DSC02297.jpgSinds de invoering van de geschenkbons van Toerisme Sint-Katelijne-Waver vzw eind 2008, kent deze formule een stijgend succes. We startten met 32 handelaars en intussen is dit aantal tot 50 opgelopen.

De gelukkige die zo'n cheque ontvangt krijgt een lijstje van alle handelaars en horecazaken waar hij of zij met de bons terecht mee kan. Vorig jaar werd op die manier in het totaal voor 6510 Euro gekocht. De geschenkbons worden vooral aangewend als kerstcadeau, verjaardagsgeschenk, moeder- of vaderdag, voor juf of meester of gewoon zomaar.
Deze bons genieten alvast een ruime bekendheid onder de inwoners en toeristen, hetgeen een extra steun voor onze plaatselijke horeca en middenstand betekent. Ook bedrijven kunnen ze aan hun personeel of zakenrelaties als geschenk aanbieden.
De geschenbons van 5,10 en 20 Euro zijn te koop bij Toerisme Sint-Katelijne-Waver (in 't Grom) en vanaf nu ook aan de balie van het gemeentehuis en in de bibliotheek.
Handelaars die interesse hebben om opgenomen te worden in de lijst van de geschenkbons kunnen rechtstreeks contact opnemen met Toerisme Sint-Katelijne-Waver vzw.
Midzelen 25A - 2860 Sint-Katelijne-Waver, Tel: 015 32 11 14
info@toerismeskw.be ; www.toerismeskw.be
Eric Janssens
Schepen van Toerisme

Toeristische dagarrangementen voor groepen groot succes!

BEZOEK SINT-KATELIJNE-WAVER met een GROEP
In 2008 startte Toerisme Sint-Katelijne-Waver met dagarrangementen voor groepen. Sindsdien is dit een succesformule gebleken met een jaarlijks stijgende belangstelling. Tal van verenigingen, scholen en bedrijven konden intussen al van dit aanbod genieten. Op twee jaar tijd zag de toeristische dienst het aantal groepsbezoeken meer dan verdrievoudigen! Dit jaar bezochten tot nu toe al 31 groepen de gemeente via Toerisme Sint-Katelijne-Waver.
Dit succes is het resultaat van het gevarieerd aanbod waarbij groepen de keuze hebben tussen 3 thematische dagprogramma's, telkens bestaande uit 2 geleide bezoeken gecombineerd met een culinaire ervaring in één van de lokale restaurants. De bezoeker ontdekt de oude en de nieuwe tuinbouwnijverheid tijdens het dagarrangement "Hart van de Groentestreek", laat zich inspireren door architecturale pracht tijdens "Parels van religieus erfgoed" of maakt kennis met de wonderbaarlijke abdijgeschiedenis tijdens "De abdij en haar p(r)achthoeve".
Hierbij staan de belangrijkste toppers op het programma: groentemuseum 't Grom, de Mechelse Veilingen, het Proefstation voor de Groenteteelt, de voormalige abdijsite Roosendael, de Midzeelhoeve, het voormalige Sint-Jozefseminarie Borgerstein (art-déco kapel met prachtige glasramen) en het Ursulineninstituut met art-nouveau wintertuin. Daarnaast kunnen groepen ook een keuze à la carte maken waarin ze voornoemde bezienswaardigheden zelf combineren of andere bezienswaardigheden verkiezen zoals het Klasje van Toen, de Hondsbossen, het IFA-museum met Oost-Duitse wagens en een goedbewaarde bunker uit WO II.
Voor meer info: www.toerismeskw.be ; info@toerismeskw.be

Wandelclub "De Kadodders" wint prijs "Hart voor Toerisme"

toerismeprijs.jpgVoorzitter Jan De Koninck van wandelclub De Kadodders uit Sint-Katelijne-Waver mocht tijdens de opening van het toeristisch seizoen de toerismeprijs "Hart voor Toerisme" 2011 uit handen van provinciegouverneur Cathy Berx in ontvangst nemen. Deze wandelclub organiseert al vele jaren de Groentetocht tijdens de Week van de Groentestreek en de Kadoddertocht in het najaar. Verder zorgen de Kadodders door hun deelname aan vele wandelactiviteiten in heel Vlaanderen voor de bekendheid van Sint-Katelijne-Waver. De Kadodders ontwierpen mee het wandelnetwerk en de wandellussen binnen de gemeente: Roosendaelpad, Katelijnepad, Borgersteinpad, Torekenspad en Waverwoudpad.

Vlaamse subsidies voor infoborden


Toerisme Vlaanderen keurde een aantal projecten in de regio Mechelen goed.
Sint-Katelijne-Waver krijgt 27.900 Euro toegewezen. Toerisme Sint-Katelijne-Waver vzw wil dat geld besteden aan informatiedragers, om de bezienswaardigheden in de gemeente beter bereikbaar te maken en de belevingswaarde ervan te vergroten. Het gaat bijvoorbeeld om borden met een plattegrond en informatie op strategische plaatsen en infopanelen aan de ingang van de belangrijkste bezienswaardigheden. Ook de gemeente Sint-Katelijne-Waver draagt tot de financiering bij. In het voorjaar van 2011 zullen deze borden geplaatst worden.

directeurs buitenlandse toeristische diensten op bezoek

Op woensdag 5 mei komt een delegatie van zo'n 20-tal directeurs van buitenlandse toeristische kantoren die in ons land gevestigd zijn op bezoek in Sint-Katelijne-Waver. Om 11 uur bezoeken zij het Ursulinenklooster met wintertuin (Bosstraat 9), daarna brengen ze een kort bezoek aan onze Toeristische dienst (Midzelen 25A) en om 13.30 uur gaan ze lunchen in brasserie de Midzeelhoeve, waar verdere contacten tussen de directeurs onderling en Toerisme Sint-Katelijne-Waver vzw gelegd worden.

Dit bezoek zal zeker een stimulans bieden aan de internationale uitstraling van een aantal van onze bezienswaardigheden zoals het Ursulineninstituut.

De directeurs vertegenwoordigen volgende landen: Andorra, Kroatië, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Luxemburg, Marokko, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Thailand, Tunesië USA en de Dominicaanse Republiek. Ook de directeur van Brussels Expo, organisator van het Vakantiesalon zal aanwezig zijn.