OVERZICHT ARTIKELS IN CATEGORIE voorpagina

OVERIGE TOPICS

BIBLIOTHEEK

CULTUUR

JEUGD

ONTWIKKELINGSHULP

ONDERWIJS

SPORT

TOERISME

SINT-KATELIJNE-WAVER

POLITIEKE OPINIE

Resultaat vorige poll

"Vindt u de provincie een nuttig bestuursniveau?" 29% oordeelde van wel, 71% vond dit geen nuttig bestuursniveau.

| Reacties (2160)

Eric wint Gouden Duim '05

Op het JONGCD&V-congres in Dworp eind januari werden maar liefst vijf speciale awards, de Gouden Duimen, uitgereikt. In Sint-Katelijne-Waver realiseerden ze een dubbelslag. Zij wonnen zowel de Gouden Duim van 'grootst aanwezige ploeg' als die van 'beste mandataris'. Eerste schepen van Sint-Katelijne-Waver Eric Janssens is aan zijn laatste maanden bezig als 'jongere'. Zijn afdeling nomineerde hem daarom in het geheim voor de mandataris-Duim, terwijl hij dacht dat ze voor die van grootste ploeg mensen aan het ronselen waren. "Ik was volkomen verrast", vertelt Eric. "Het is een vorm van erkenning natuurlijk zo vlak voor je 'met pensioen' gaat. Maar die tweede Gouden Duim is minstens zo belangrijk. Daar heb ik ook mee aan getimmerd en het is het bewijs dat er opvolging is."

De Waverse lokale voorzitter Chris Vervoort spreekt - hoe kan het ook anders? - van een geslaagd congres. Ook inhoudelijk. "We hadden als kleine plattelandsgemeente vooral voeling met 'landbouw' als sub-thema. Maar in sommige van onze deelgemeenten die grenzen aan Mechelen voel je de verstedelijking ook." Hoe schat hij die twee Gouden Duimen in voor zijn ploeg?

"Dat is toch wel dubbel. Enerzijds is het de bekroning voor onze jarenlange werking die maakt dat we nu een heel goede ploeg mensen hebben. Maar het is ook een extra stimulans om het nog beter te doen."

lees verder

CD&V Regio Mechelen

| Reacties (14673)